Endless Summer Collectie

Verzorgingstips

De beste verzorging voor de mooiste hortensia's!

Verzorgingstips

Hortensia Endless Summer

De planten uit de Endless Summer Collection zijn niet alleen geselecteerd vanwege hun eeuwige schoonheid en herhaalde bloei, maar ook vanwege de vele toepassingsmogelijkheden. Net zoals bij elke andere plant is ‘goede verzorging’ het sleutelwoord. Wanneer u de plant liefdevol verzorgt kunt u jaar na jaar de hele zomer genieten van de Endless Summer hortensia. Hortensia’s staan graag in een wat zuurdere grond. Bij aanplant is het goed om bijvoorbeeld Pokon Hortensiagrond door het plantgat te mengen. De grond sluit dan goed aan op de behoeftes van de hortensia. Voor planten in de tuin is de zuurgraad en voedingstoestand een belangrijke factor voor succes. Laat daarom de grond in uw tuin eens analyseren. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de Pokon Bodemtest.

Praktische tips

  1. Plant voor het beste resultaat tussen het vroege voorjaar en de late zomer.
  2. Plant de hortensia in een goed gedraineerde grond.
  3. Als u bloemen wilt die zacht blauw kleuren, voeg dan ijzersulfaat toe aan de grond. Voeg kalk toe als u wilt dat de bloemen roze kleuren.
Watergeven

Geef een hortensia altijd grondig water na het verplanten. Geef zowel water aan de basis van de plant als de grond eromheen (bij volle grond). Het is de eerste drie tot vier weken na het planten van belang om elke derde dag water te geven. Geef daarna water naar behoefte. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond. Geef gedurende lange warme periodes de Endless Summer extra water.

Bemesting

Het beste tijd voor bemesting is doorgaans het voorjaar. Om de bloei te bevorderen adviseren we om hortensiavoeding te gebruiken. U kun hiervoor bijvoorbeeld kiezen voor de Pokon Hortensiavoeding.

Snoeien

Hortensia Endless Summer® is erg gemakkelijk in onderhoud. De plant lijdt niet onder verkeerde snoei. Sterker nog, jonge planten verlangen helemaal geen snoei. In tegenstelling tot andere hortensia’s bloeit de Endless Summer® op zowel oud als nieuw hout.

Wilt u zomers genieten van een volle en rijke bloei? Haal dan tijdig uitgebloeide bloemen weg. Dit stimuleert de aanleg van nieuwe bloemen. Ook het geregeld wegsnijden van bloemen stimuleert een verdere bloei. Afgesneden bloemen laten zich gemakkelijk drogen voor gebruik in een vaas of bloemstuk. Wanneer de zomer voorbij is en de koude maanden weer voor de deur staan, laat dan de uitgebloeide bloemen aan de plant zitten. Na de bloeiperiode hebben de uitgebloeide bloemen een belangrijke taak. Ze beschermen de jonge knoppen tegen de ergste kou. Ook bieden ze bescherming aan kleine insecten. Wanneer het voorjaar zich weer aankondigt, haalt u de uitgebloeide bloemen weer weg.

X