Endless Summer Collectie

Kleur

Ontdek alle mogelijkheden van het kleuren van uw hortensia!

Hoe verander ik de kleur?

Endless Summer The Original heeft het unieke vermogen om zowel spectaculaire roze als blauwe bloemen te maken. Welke kleur de bloemen krijgen hangt af van de zuurtegraad van de grond. Een kalkrijke grond geeft roze bloemen en een zure grond geeft juist blauwe bloemen. Met een bodemtest kunt u eenvoudig de zuurtegraad van uw bodem testen. Het is mogelijk om de kleur van de hortensia te manipuleren. Voor blauwe bloemen voeg je de juiste dosering Pokon Hortensia Blauwmaker toe. Let op dat u niet teveel Blauwmaker toevoegt. Hierdoor kan de plant sterven. Meer is in dit geval dus niet beter.

Naar blauw kleuren

Door gebruik te maken van een zogenaamde grondverzuurder kunt u de zuurtegraad van de grond laten dalen. Verlaag de pH-waarde van de grond tot 5.2-5.5 en de hortensia bloeit met prachtige blauwe bloemen. Vraag bij het tuincentrum bij u in de buurt welk middel het best geschikt is om de pH-waarde te verlagen. Volg altijd zorgvuldig de aanwijzingen op de verpakking. Enkele tips voor het verlagen van de pH-waarde.
• Voordat u de pH-verlager toedient is het belangrijk dat u de plant voldoende water geeft.
• Het toedienen van grote hoeveelheden organisch materiaal zoals turf of compost verlagen de pH-waarde als ze worden afgebroken.
• Meet de pH-waarde van het water. Met hard water wordt het erg moeilijk om de kleur van de bloemen te veranderen.
• Houdt er rekening mee dat de grond in de buurt van bestratingen en looppaden verdicht is. Hierdoor stijgt de pH-waarde in dit gebied.

Naar roze kleuren

Eén van de meest opmerkelijke kenmerken van de Endless Summer hortensia’s is dat u eenvoudig de kleur kunt veranderen. Wilt u een roze hortensia? Zorg dan voor een kalkrijke bodem. Staat de hortensia in een relatief kleine pot? Overweeg dan om de hortensia over te potten naar een grotere pot. In een grotere pot is het eenvoudiger om de pH-waarde beïnvloeden.

X