Endless Summer Collectie

Hortensia decoraties

Ontdek alle decoratiemogelijkheden met Endless Summer!

Gebruik als snijbloem

Hortensia’s zijn uitstekende snij- en droogbloemen. Breng extra sfeer in huis door hortensia’s in een vaas te zetten of te verwerken in een bloemstuk. Het is heel eenvoudig om de bloemen te snijden voor boeketten of bloemstukken.

  • Het beste moment om de bloemen af te snijden is in de vroege ochtend of late middag.
  • Snijdt de stengels schuin aan.
  • Zet de bloemen direct na het snijden in het water.
  • Verwijder bladeren aan de steel die in het vaaswater staan.

Tips voor langere houdbaarheid:

  1. Zet de bloemen niet in het directe zonlicht.
  2. Ververs het vaaswater regelmatig, liefst dagelijks.
  3. Snijdt de stelen regelmatig opnieuw schuin aan.
  4. Geloof het of niet, maar fruit produceert een gas dat de veroudering van bloemen stimuleert. Houd verse bloemen en fruit dus gescheiden van elkaar.
Gebruik Endless Summer als woondecoratie

Een van de beste eigenschappen van hortensia’s is dat u ze kunt gebruiken als woondecoratie. Laat u inspireren door de volgende tips.

Droogbloem kleuren

Vind u het leuk om eens iets nieuws, verrassends én creatiefs te proberen? Ga dan aan de slag met het kleuren van gedroogde hortensia’s. Hiervoor kunt u het beste witte bloemen gebruiken.  Afhankelijk van het type kleurstof, dipt u de bloemen één voor één in de kleurstof. Om verschillende kleurintensiteiten te creëren houdt u de bloemen korte dan wel langere tijd in de kleurstof. Hang de bloemen op zijn kop en laat ze goed drogen. Tip! Leg oude kranten onder de bloemen om de kleurstofdruppels op te vangen.

Hortensia's drogen

De meest belangrijke factor bij het drogen van hortensia bloemen is niet hoe ze drogen, maar wanneer u de bloemen oogst. Verse pas geopende bloemen drogen zelden in de buitenlucht. Het is het beste om te wachten tot de bloem begint te drogen aan de plant. Wanneer de bloembladen licht vervagen en papierachtig aanvoelen, is het hét moment om te oogsten. De beste droogmethode is droging door de lucht. Plaats de bloemen in een vaas (met of zonder water) of hang ze op zijn kop. Er is zelfs een speciale gel in de handel om hortensia bloemen te drogen. Volg hierbij de aanwijzingen op de verpakking hoe deze gel te gebruiken. Bloemisten zetten pas gesneden hortensia bloemen soms in kattenbakkorrels. Dat geeft hetzelfde effect als de gel, maar is veel goedkoper.

Endless Summer als droogbloem

De kleurrijke bloemen van de Endless Summer collectie zijn prachtig te gebruiken voor verschillende decoratieve doeleinden. Gebruik verse of gedroogde bloemen als woondecoratie. Bijvoorbeeld in een droogboeket, een deurkrans of tafelstuk. Maak van gedroogde hortensia’s een eyecatcher in de herfst- en wintermaanden.

X